Γυναίκες και μακροζωία

τρόφιμα για μακροζωΐα

Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες.  Μάλιστα το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν ζήσει περισσότερο , μιλάει από μόνο του. 


Το 90 % ήταν γυναίκες!!! Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει όμως αυτό? Γιατί όταν κοιτάμε το μέσο όρο που ζουν τα άτομα σε μία χώρα πάντα τα ποσοστά μακροζωίας ων γυναικών είναι ανεβασμένα? Μάλιστα έρευνα του 2013 είχε καταγράψει ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα ζουν κατά μέσο όρο 7 έτη περισσότερο από τους  άντρες!!!  

Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στην δημιουργία αυτού του φαινομένου παγκοσμίως? Αρχικά είναι θέμα γενετικής. Οι γυναίκες είναι γενετικά «προγραμματισμένες» να ζουν περισσότερο. Ο οργανισμός τους είναι πιο ανθεκτικός και προστατευμένος από πολλές απόψεις. Λόγω των υψηλότερων επιπέδων ορμονών που διαθέτουν σε σχέση με τους άντρες  έχουν χαμηλότερη πίεση, λιγότερα καρδιαγγειακά νοσήματα και έχει επίσης καταγραφεί σε έρευνες υψηλότερο ποσοστό ανταπόκρισης σε θεραπείες με τη βοήθεια φαρμάκων στις γυναίκες παρά στους άντρες. 

Επιπλέον οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία και προσέχουν περισσότερη να έχουν μία υγιεινή διατροφή , πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σε αντίθεση με τους άντρες. Επίσης άλλος παράγοντας μακροζωίας είναι ότι οι γυναίκες δεν πίνουν και δεν καπνίζουν τόσο πολύ και τόσο συστηματικά όσο οι άντρες. 

Βέβαια η «ψαλίδα» ανάμεσα στα ποσοστά επιβίωσης αντρών και γυναικών αρχίζει και κλείνει σταδιακά τις τελευταίες δεκαετίες καθώς ο ανδρικός πληθυσμός έχει αρχίσει και δείχνει μεγαλύτερη προσοχή σε όσα αφορούν τη σωματική άσκηση και τη σωστή διατροφή του, καθώς επίσης και έχουν αυξηθεί δραματικά τα ποσοστά των γυναικών που είναι καπνίστριες αλλά και καταναλώνουν συχνά αλκοολούχα ποτά.

Source: BabiesPharmacy Φαρμακείο για παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: