Βότανα για κυτταρίτιδα

λουιζα για κυτταριτιδα

 Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Στο άρθρο αυτό θα διαβάσετε για 5 βότανα για την κυτταρίτιδα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά σε αυτό το πρόβλημα.

Λουϊζα
Ένα βότανο με ωραία γεύση και άρωμα που θυμίζει λεμόνι, μπορεί να αποτελέσει τον πιο υγιεινό σύμμαχο των γυναικών στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα αλλά και γενικότερα από το λίπος.

Πρόκειται για τη λουίζα, οι δράσεις της οποίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Η λουίζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, τη ρύθμιση της όρεξης και τη διούρηση, και θεωρείται μια καλή λύση στην κατακράτηση υγρών.

Βέβαια, για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της, η λουίζα θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφή, με άσκηση και τοπική φροντίδα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση της από εκείνους που έχουν υπόταση,
επειδή είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.

Πράσινο τσάϊ
Το πράσινο τσάι είναι ένα "βότανο" που μπορεί να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ ως γνωστό μπορεί να βοηθήσει και στο αδυνάτισμα. Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην "τόνωση" και την "επαγρύπνηση" του οργανισμού. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και στηκαταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

συμήδα, βοτανο για κυτταριτιδα

Συμήδα
Η σημύδα είναι ψηλό φυλλοβόλο δέντρο που συναντάται στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι θεραπευτικές ιδιότητες των νεαρών φύλλων και του κορμού της σημύδας είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Για τους λαούς της Σιβηρίας είναι γνωστή ως" το κοσμικό δέντρο", ενώ για τους Ρώσους συμβολίζει την Άνοιξη.

Τα φύλλα της σημύδας είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, των φλαβονοειδών, που καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Η σημύδα χρησιμοποιείται ως βοηθητικό για το αδυνάτισμα, αφού ενεργοποιεί το μεταβολισμό, συμβάλλει στην αποβολή του σωματικού λίπους, στη γρήγορη καύση των θερμίδων, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και έχει μεγάλη διουρητική δράση. Το ρόφημα από βρασμένα φύλλα σημύδας έχει σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η σημύδα χρησιμοποιείται επίσης, για θεραπεία της κυστίτιδας και άλλων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση των αρθριτικών πόνων. Φύλλα σημύδας μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με βότανα και βιολογικά προϊόντα. 

φυκια για κυτταριτιδα

Φύκια
Τα θαλάσσια φύκια απορροφούν ανόργανα στοιχεία από τον βυθό της θάλασσας και είναι προικισμένα με 60 έως 70 νιτροφωσφορικές ενώσεις και χημικά στοιχεία. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου και ιωδίου. Κάποιες ποικιλίες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και ενώ περιέχουν βιταμίνες B12, C, A και Ε σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Τα θαλάσσια φύκια χρησιμοποιούνται εκτενώς από την κινέζικη ιατρική και αποτελούν αποτελεσματικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας , γιατί η δράση τους είναι άμεση και θεαματική.

Καφές
Ο καφές είναι ένα "βότανο" (αν μπορεί να θεωρηθεί βότανο) που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Ο καφές είναι τονωτικός και αυξάνει την επαγρύπνηση. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε, διότι οι πολλοί καφέδες μπορούν να φέρουν "τρέμουλο" Ο καφές χρησιμοποιείται και σε πολλές κρέμες για την κυτταρίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: